Solskens tisdag.

Hallihallå.
Vi har lämnat Agnes Water för denna gång och befinner oss just nu på nattbussen som ska ta oss till Airlie Beach. Något segt men vi sparar in en natt på hostel och som fattig backpacker är det värt så värt. 

Dagen har spenderats på stranden med surf och strandhäng. Vågorna var inte lika bra som i Noosa men kul var det oavsett! Framåt eftermiddagen rörde vi oss tillbaka mot staden för att käka lunch och lämna tillbaka brädorna. Här gick vi även spontant in i en liten shop som skyltade med turer till Whitsundays.
För att ni ska förstå innebörden av vår glädje angångende detta krävs lite bakgrundsinformation..

Turerna till de omtalade Fraser Island och Whitsundays är de absolut mest populära bland backpackers att göra när man reser runt i Australien. Och nu under den här tiden, november till maj är det som mest backpackers och därför är dessa turer väldigt uppbokade. 
När vi bestämde oss för att boka vårt äventyr till Fraser hade vi väldig tur då de hittade plats för oss alla redan veckan därpå och eftersom vi är så många var det riktigt flyt. 
Det vanligaste är att boka båda turerna tillsammans men vi valde att vänta av någon anledning vilket vi ångrade sedan då alla vi mötte på fraser sa att de hade bokat båda sina turer till flera veckor i förväg och att allt till Whitsundays var fullbokat till slutet på april.. Vi började därför ställa in oss på att det tyvärr kanske inte skulle bli något Whitsundays för oss då turen utgår från Airlie Beach och vi ska vara uppe i Cairns senast den femtonde samt att våra busspass fungerar bara åt ett håll så vi kan bara åka uppåt i landet.

Men då gick vi som sagt spontant in i den här lilla shopen och FLYT som vi har *pepparpeppar* fick vi plats på en av de bästa båtarna med det bästa företaget om fyra dagar. Vad är oddsen liksom?! 

Som pricken över i:et avslutade vi dagen med att åka ut till 1770 och kollade på solnedgången. 

Världens bästa tisdag
Jag är så himla lycklig.  


















Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar