Föregående vecka.

Hallihallå kära Svedala! 
Nuhar det varit tyst här alldeles för länge och det ber jag om ursäkt för men som jag nämnt innan wifi här i Australien är lika ovanligt som vårsol i mars.

Sen vi hördes sist har det varit mycket på schemat med nya ställen  och äventyr så jag ska försöka göra mitt bästa att få med det mesta! 

Måndag förra veckan anlände vi till vår nya lägenhet i Noosa. Helt klart en uppgradering från caravan parken med mer yta, havsutsikt och ett kök man faktiskt kan röra sig i.
 Karro gjorde oss sällskap efter en tur till Brisbane med Agnes och Anina och vi alla firade St. Patricks day med go middag, prat och vin. 
Väldigt trevlig kväll.




Vaknade upp till fantastiskt väder på tisdagen och spenderade dagen på stranden ett stenkast ifrån vårt hus. Under eftermiddagen åkte vi in till Noosa heads för att boka surflektion och få lite mer information om de aktiviteter som vi vill göra under tiden som är kvar. 


Det blev en tidigt onsdagsmorgon då vi skulle vara redo för surflektion klockan 9.00. En lökig promenad till upphämtnings platsen med lätt stress då vi inte riktigt visste vart vi skulle men det löste sig fint. 
Två timmar spenderades sedan bland vågorna ibland på brädan och ibland i vattnet bredvid den och oj vad kul det var!! Rekommenderar alla som har chansen att surfa att ta den alla dar i veckan!
 Det var ett utmattat gäng som sedan satte sig för att käka lite lunch innan det var dags att röra sig mot Peter pan för att boka och betala vår utflykt till Fraser Island veckan därpå. Matlagning tillsammans i vanlig ordning och sedan ramlade samtliga praktiskt taget i säng efter den långa dagen.







Kvart i sex ringde klockan på torsdagen och då det var dags för "familjen" att skiljas åt. 
Jag, Karro och Jossan begav oss mot Moolooloba för att spendera dagen på Australia Zoo och sedan slå conversen i taket medan Anna, Oskar och Dennis åkte direkt till Rainbow beach där vi skulle spendera helgen.
Australia zoo gjorde mig väldigt positivt överraskad och var lätt det bästa i djurparks väg som jag har varit på! Parken i sig var väldigt fin och bra strukturerad sen hade de en riktigt bra show med fåglar och krokodiler bland annat som var riktigt cool! Priset till dagens höjdpunkt gick dock helt klart till känguruparken där man både klappa, känna och mysa med dem. 
När eftermiddagen började lida mot sitt slut satte vi oss på bussen igen mot staden och vårt hostel där vi skulle spendera natten. 
Både jag och Jossan var helt slut efter dagen och redo att somna på plats medan Karro var supertaggad på utgång men efter lite övertalning så följde jag med ut ändå. 
Vi mötte upp de svenska tjejerna och jag och karro ramlade in efter en grym kväll till en sött sovandes Jossan vid fyra tiden på morgonen.
















På fredagen checkade vi ut från hostelet och begav oss tillbaka mot Noosa för att därifrån ta bussen till Rainbow beach och resten av "familjen". 
Det blev rester och djupa diskussioner till lunch på en gräsplätt i väntan på bussen innan vi började rulla vidare. 
Vi checkade in i vårt Beach Cabin fem minuter från stranden som inte höll samma standard som vår tidigare lägenhet men betalar man snäppet över en hundring natten som backpacker så tar man det man får. Vilket i vårt fall var möbler från sjuttiotalet, fläktar som sjöng på både tredje och fjärde refrängen samt både myror och andra små rumskamrater i vrår och hörn. Jag och Karro tog oss an vår nya utmaning i form av matlag som ska tillaga en rätt till samtliga på endast trettio dollar vilket blir när man slår ut det trettio kronor var. Vi bjöd på kycklingwraps med grönsaker och dipp som snyggt rundade av fredagskvällen.



Lördagen spenderade vi otippat nog på stranden. Läste, solade och bara hängde. Tog senare en promenad till ett par sanddyner uppåt skogen på en kulle under den sena eftermiddagen för att sandsurfa eller rättare sagt åka ned på en bräda för sanddynerna och skåda en mäktig solnedgång. 



Jag och Karro började söndagen med en promenad längs stranden innan vi återvände för frukost med resterande av familjen. 
Strandhäng även denna dag sedan gick resten av timmarna åt att förbereda packningen inför fraser kommande dag samt planering med bussar och boende på nästa stopp! 


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar